Deprem bölgesinde bir hizmet daha ücretsiz oldu! Çok şikayet almıştı, resmen açıklandı

Cumhuriyet tarihinin en ağır afeti olan Kahramanmaraş depremi, on binlerce insanın ölümüne, yüz binlerce insanın evsiz kalmasına neden oldu. 10 kentte etkili olan deprem nedeniyle altyapı çöktü, depremin 7. gününde dahi telefon ve internet bağlantısında erişim sorunu yaşanıyor. Üç GSM şirketi bir araya gelerek ortak aldıkları kararı açıkladı. İşte detaylar...

Deprem bölgesinde bir hizmet daha ücretsiz oldu! Çok şikayet almıştı, resmen açıklandı

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem oluştu. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 29 bin 605 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 278 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklükteki bir deprem daha yaşandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle yaşanan felakete ilişkin son bilgileri paylaşan Oktay, GSM operatörleriyle ilgili tarafların aldıkları kararı paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın ifadeleri şu şekilde:

“Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone, depremin olduğu andan itibaren bir aylık süre için tüm görüşmeleri ücretsiz sağlayacak.”

EVİ KULLANILAMAZ HALE GELEN DEPREMZEDEDEN FATURA İSTEDİLER

10 ili yıkan büyük deprem felaketi sonrası mobil operatör ve internet sağlayıcılar hizmetlerindeki aksaklıkların yanı sıra verilemeyen hizmetin faturası ile gündemde.

Baz istasyonlarının çökmesi sebebiyle iletişim kurmanın neredeyse imkansız hale geldiği bölge için operatörlerden ellerinden gelen çalışmaları yaptıkları yönünde açıklamalar gelse de istenilen sonuca ulaşılamadı.

Depremde yaşadığı evin ağır hasar görmesi nedeniyle internet aboneliğini iptal ettirmeye çalışan bir depremzededen Turkcell, 1772 lira tutarındaki cayma bedelini istedi.

Turkcell/Superonline'ın depremde evi yıkılan ve kurtulan bir aileye internetini kapatmak için taahhüt bedeli çıkarttığı ve yalnızca 3 ay dondurma hakkı sunduğu iddia edildi.

DEPREMZEDENİN TELEFON FATURASI SADECE 1 HAFTA ERTELENDİ

Başka depremzededen talep edilen taahhüt ücretleri ve internet faturalarının 'erteleneceği' açıklaması da sert tepkilere neden oldu.

Bir kullanıcı, 'fatura borcunuz var' mesajı gönderilmesinden olan şikayetini yine sosyal ağ platformu Twitter üzerinden duyurdu.

Turkcell Müşteri Hizmetleri'nden gelen cevap ise 'insaf' dedirtti. depremzedeye verilen cevapta, "Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi paylaşmak isteriz. Faturalarınız ilk etapta gecikme faizi yansıtılmaksızın 1 hafta süreyle ötelendi. Farklı bir gelişme olması halinde bilgilendirileceksiniz. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz" denildi.

TEPKİLER GELİNCE ÖZÜR GELDİ

Turkcell Müşteri Hizmetleri'nin bu gönderisinin üzerine tepkiler çığ gibi büyürken firmadan bir açıklama daha geldi. Müşterilerin ücretsiz hat dondurma yapabileceğini de belirten Turkcell'in açıklaması şöyle:

 

Benzer bir açıklama da Türk Telekom'dan geldi. Firmadan yapılan açıklamada, "Deprem bölgesindeki müşterilerimizin iletişimlerinin aksamaması adına ödeme yapılmaması durumunda iletişimde hiçbir kesinti yapılmayacak, gecikme faizi alınmayacak, her türlü ödeme, ücretsiz hat dondurma, iptal talepleri karşılanacaktır" denildi.

Birçok firma milyonlarca lirayı depremzedelere yardımda kullanılmak üzere bağışlamasına rağmen, halktan insanlar sahada canını dişine takıp kurtarma çalışmalarında yer alırken, cebinden ödemelerle depremzedelere katkı sağlamaya çalışırken, GSM operatörleri ve internet hizmet sağlayıcılarının, 'sağlayamadıkları' hizmet için dahi faturaları tamamen silmek yerine erteleme yoluna gitmesi tepkilerin de kullanıcılar arasında giderek büyümesine neden oluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER