Son Dakika... TÜİK temmuz ayı enflasyon verisini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, aylık enflasyon 9.49 yıllık enflasyon ise 47.83 oldu. Böylelikle enflasyonda yıllık bazda sekiz aydır devam eden düşüş serisi temmuz ayı itibariyle son bulurken aylık enflasyon da 1.5 yılın zirvesine çıktı.

Son Dakika... TÜİK temmuz ayı enflasyon verisini açıkladı

Verilerinin gerçekçi olmadığı yönünde şiddetle eleştirilen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı.

Buna göre temmuzda aylık enflasyon yüzde 9.49, yıllık enflasyon yüzde 47.83 oldu.

ENAG: AYLIK ENFLASYON ÇİFT HANELERDE

Öte yandan akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre, temmuzda aylık enflasyon yüzde 13.18yıllık enflasyon ise yüzde 122.88 olarak hesaplandı.  Böylece temmuz ayında aylık enflasyonda çift haneler görüldü.

2023 yılı, Ocak-Temmuz dönemi enflasyon oranı ise yüzde 69.21 oldu.

İSTANBUL ENFLASYONU YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇTİ

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 1 Ağustosta açıkladığı verilere göre, İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksi temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 9,84 artarak yıllık yüzde 63.7’ye yükseldi.

Endeks 2022 yılı Kasım ayında yüzde 105.55 ile son 25 yılın en yüksek seviyesini gördükten sonra Haziran ayında 12 aylık çerçevede yüzde 55.19’a gerilemişti.

 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER