Yapı Güçlendirme Yöntemi: Karbon Fiber

Karbon Elyaf Güçlendirme Hakkında Bilgi Almak, Uygulama Fiyatı Öğrenmek İçin Bizi Arayabilir Teknik Konuda Mühendislerimizle Konuşabilirsiniz.0850 333 4 777

Yapı Güçlendirme Yöntemi: Karbon Fiber

Karbon Elyaf Güçlendirme

Özellikle binaların bakımının çok iyi yapılması gerekmektedir. Daha doğrusu deprem ve bunun gibi olası risk teşkil eden yapılarda bakımın iyi yapılmaması, binanın kısa süre içerisinde ciddi şekilde zarar görmesi anlamına gelmektedir. Son geliştirilen tekniklerle birlikte kolon ve kirişleri güçlendirmek için pek çok yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemlerden birisi de Karbon Elyaf Güçlendirme olarak nitelendirilmektedir. Genellikle kolonlara uygulanan karbon elyaf ile hem kolon dayanımı arttırılmakta hem de zarar görme riski en aza indirilmektedir. Bununla beraber basınç dengesinin sağlanması ve hafif olması nedeniyle binaya yük getirmemesi bu malzemenin avantajları arasında yer almaktadır.Yalnızca betonarme yapılara değil, ahşap yapılara da uygulanan karbon elyaf ile güçlendirme çalışmaları tamamlanmakta ve binanın dayanımı en üst noktaya gelmektedir. Hem müşteriler için avantajlı olması hem de binanın dayanımını ciddi şekilde arttırması nedeniyle tercih edilen karbon elyaf ile güçlendirmenin kolay olduğu ve birkaç günde yapıldığı da ifade edilmektedir. Sonuç olarak bu yüksek dayanımlı karbon kumaşlar sayesinde binada oluşabilecek hasarlar minimuma indirilmektedir.

Karbon Elyaf Güçlendirme Nasıl Yapılır?

Karbon elyaf bilindiği üzere yüksek dayanımlı karbon kumaşın adıdır. Bu kumaş öncelikle kolon ve kiriş gibi yerlere düzgün olarak sarılmaktadır. Tabii ki hafif olması ve bükülebilir olması nedeniyle binaya ağırlık vermemektedir. Dolayısıyla bina için olumlu bir uygulama olarak nitelendirilmektedir. Bu işin ustaları tarafından gerçekleştirilen Karbon Elyaf Güçlendirme ile hem binanın alabileceği hasar en düşük seviyelere indirilmekte hem de ilerleyen günlerde binada yaşanacak aşınmaların önüne geçilmektedir.
Özellikle zaman içerisinde kolonlarda ve kirişlerde ciddi eğilmeler meydana gelmektedir. Bunun yalnızca ağırlıktan değil pek çok sebebi bulunmaktadır. Karbon elyaf ile güçlendirilmiş kolonların ise dayanım süresi ciddi şekilde artmaktadır. Bu da kolon ve kirişlerde ortaya çıkacak hasarı en düşüğe çekmektedir. Dolayısıyla pek çok işletme ve evde güvenlik amacıyla karbon elyaf güçlendirmesi yapılmaktadır.

Kullanım Alanları

Bilindiği üzere binaları ayakta tutan temel unsur kolonlardır. Yani kolonların hasar görmesi binanın dayanım süresini ciddi şekilde aşağıya çekmektedir. Tabii ki bunun için pek çok uygulama ile kolonların güçlendirilmesi yapılmaktadır. Ancak son dönemlerde karbon elyaf güçlendirme sıklıkla tercih edilmekte ve etkili sonuç vermektedir. Dolayısıyla başta kolonlar ve kirişler olmak üzere karbon elyaf güçlendirme her yerde kullanılabilmektedir.Özellikle çok uzun süredir hizmet veren binalarda ve apartmanlarda karbon elyaf güçlendirmenin yapılması tavsiye edilmektedir. Bununla birlikte ev ve iş yerlerindeki kolonlara da rahatlıkla uygulanabilmektedir. Bilhassa deprem ve bunun gibi risk faktörlerine karşı savunmasız olan binaların kolonlarına karbon elyaf güçlendirme yapılması ciddi anlamda avantaj sağlayacaktır.
Her türlü aşınma, eğilme, kimyasal reaksiyon ve diğer durumlara karşı karbon elyaf güçlendirmenin yapılması önerilmektedir. Binaların ömrünü arttıran bu teknik ile yapının uzun süre ayakta kalması da sağlanmaktadır. Kaliteli malzemeden ve usta kişiler tarafından yapılan karbon güçlendirme sayesinde oluşabilecek problemler de en aza indirilmektedir.

Avantajları

Karbon elyaf bilindiği üzere son derece hafiftir ve taşınabilmektedir. Dolayısıyla bu durum binaya ek bir ağırlık oluşmasına engel olmaktadır. Haliyle karbon elyaf binanın kolonlarını desteklerken bir ağırlık da ortaya koymayacaktır. Bunun yanı sıra malzemenin en önemli avantajı yorulma dayanımının yüksek olmasıdır. Böylelikle uzun süre binanın kolonlarını sağlam tutmak mümkündür. Aynı zamanda sünme değeri oldukça düşüktür ve darbelere karşı da tam koruma sağlamaktadır. Haliyle hiçbir problem çıkmaması ve kolon, kiriş ve tüm betonarme yapıların sağlam kalması mümkün hale gelmektedir. Yine ıslak ortamlarda binanın su çekmesinin önüne geçeceği ile bina dayanıklılığını da ciddi şekilde desteklemektedir.

Uygulama Süresi

Her türlü kolon ve kirişlerin güçlendirilmesi için uygulanan karbon elyaf oldukça avantajlı olmakla birlikte kısa sürede yapılmaktadır. Yani müşteriler başvurmaları halinde yalnızca birkaç günde karbon elyaf güçlendirme sağlanacak ve binanın dayanımı artırılacaktır. Dolayısıyla karbon elyaf güçlendirme uygulama süresinin kısa olduğundan bahsetmek mümkündür. Tabii ki uygulanacak alan ve diğer hususlara göre sürenin artıp azalabileceği de ifade edilmektedir.

Karbon elyaf GÜÇLENDİRME,

Karbon fiber güçlendirme ekşi,

Karbon elyaf GÜÇLENDİRME fiyatları,

Karbon fiber bina GÜÇLENDİRME Fiyat,

Karbon Fiber güçlendirme Nedir,

Karbon GÜÇLENDİRME,

Karbon Fiber fiyat,

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2023, 20:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER