Suriye açıklarındaki tekne faciasında ölenlerin sayısı 94’e yükseldi

Lübnan'dan Avrupa'ya gitmek isteyen düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin Suriye açıklarında batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 94'e ulaştı.

Suriye açıklarındaki tekne faciasında ölenlerin sayısı 94’e yükseldi

Lübnan resmi ajansı NNA’da yer alan açıklamada, Lübnan Yüksek Yardım Komitesi Başkanı Tümgeneral Muhammed Hayır’ın 22 Eyül’de meydana gelen tekne faciasına ilişkin paylaştığı son bilgilere yer verildi.

Hayır, dünden bu yana devam eden arama kurtarma çalışmaları kapsamında şu ana kadar denizde 94 kişinin cesedine ulaşıldığını ifade etti.

Suriye tarafından sürdürülen arama ve kurtarma çalışmalarında kurtulanların sayısına da değinen Hayır, 5’i Lübnanlı, 2’si Filistinli ve 12’si Suriyeli olmak üzere toplam 19 kişinin Tartus’taki sağlık kurumunda tedavisinin devam ettiği bildirdi.

Hayır, hastanedeki Lübnanlı ve Filistinlilerin durumlarının normale dönmesinin ardından ülkeye getirileceklerini belirtti.

2 ZANLI YAKALANMIŞTI

Suriye’nin Tartus kentindeki Basil Hastanesi Müdürlüğünce bugün yapılan açıklamada, tekne faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının son olarak 89’a ulaştığı duyurulmuştu.

Lübnan ordusundan yapılan açıklamada da tekne faciasındaki olayla ilgili 2 zanlının yakalandığı kaydedilmişti.

Lübnan’ın kuzeyindeki Trablusşam kentinden 22 Eylül’de yola çıkan plansız ve izinsiz göçmen teknesi batmıştı. Teknede, Lübnanlıların yanı sıra Suriyeli ve Filistinlilerin bulunduğu ifade edilmişti. 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2022, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER