İhtiyaç sahiplerine yeni destek kapısı açıldı: Şartı taşıyanlar 2.715 TL alacak!

Yüzde 40'tan fazla ihtiyaç sahibi olan engellilere ve annesiz babasız çocuklara devlet tarafından yardım destekleri sağlanıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen yardımlar aylık olarak gönderilirken hesaplara 2.715 lira maaş şeklinde yansıtılıyor. Peki bu maaşı kimler alabilir ve nasıl başvurulur? Daha fazlası haberimizde..

İhtiyaç sahiplerine yeni destek kapısı açıldı: Şartı taşıyanlar 2.715 TL alacak!

Vakıflar genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında sosyal açıdan herhangi bir yardım almayan yüzde 40 üzeri engelli olan vatandaşlarla birlikte annesiyle babasını kaybetmiş olan çocuklara muhtaç aylığı adı altında bir ödenek veriliyor.

2023 yılı Ocak ayı ile birlikte ihtiyaç sahiplerine sağlanan destek seviyesi yüzde 30 oranında artırıldı. 2022'nin ikinci yarısında aylık 2 bin 88 lira 61 kuruş şeklinde ödenen destek ödemeleri bu yılın ilk yarısında 2 bin 715 lira 19 kuruş olarak ödenmeye başlandı.

İhtiyaç sahiplerine 2.715 TL ödenek

KİMLER ALABİLİR?

Bu hibeden yararlanabilmek için engelli veya yetim; sosyal güvencesi, geliri veya emekli maaşı, mahkeme kararı veya kanuni desteği, taşınır ve gelir getirici gayrimenkulü veya ihtiyaç sahiplerine ayrılan aylık miktarını geçmeyecek şekilde çekilen ortalama aylık geliri olmaması gerekiyor.

Ayrıca, aylık alan; ölüm, yoksulluk veya bakım altına alınanların 18 yaşını doldurmuş, normal orta öğretim ve dengi eğitimde 20 yaşını doldurmuş ve örgün yükseköğretimde 25 yaşını doldurmuş olanların,yooksulların aylık tutarının 170 katını geçmesi halinde, lüks otomobil veya kasko sigortası veya tescil ettirdikleri aracın bu yönetmelik kapsamında belirlenen gerçeğe uygun değerinin tespitinde söz konusu ödenekler kesilmektedir.

NASIL KAYIT OLUNUR?

İhtiyaç sahipleri, formu doldurup imzalayarak, maluliyetini gösteren sağlık kurulu raporu ile birlikte, özürlü ise ikamet ettikleri ildeki Bölge Fonu Yönetim Kurulu'na şahsen veya posta yolu ile başvurabilirler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER