Hatay’da art arda iki korkutan deprem (Son depremler)

Hatay’da art arda iki korkutan deprem (Son depremler) - Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde, Samandağ ilçesinde de saat 20.07'de 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlerin birçok ilde etkili şekilde hissedildiği öğrenildi. İçişleri Bakanı Soylu, 'Samandağ ve Defne'de yıkım olduğu bilgisini aldık' dedi.

Hatay’da art arda iki korkutan deprem (Son depremler)

5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

Samandağ ilçesinde saat 20.07’de bir deprem daha oldu. 5.8 büyüklüğündeki zelzelenin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği öğrenildi.

Samandağ’da saat 20.13’te 3.9 büyüklüğünde, saat 20.14’te de 4.5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Samandağ’da saat 20.19’da ve 20.24’te 5.2 büyüklüğünde iki deprem daha oldu. Samandağ’da saat 22.00’de yerin 7 kilometre derinliğinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Hatay’da art arda iki korkutan deprem (Son depremler)

ADANA VALİSİ’NDEN ‘İKİ BİNA YIKILDI’ İDDİALARINA YANIT

Adana Valisi Süleyman Elban, depremler nedeniyle kentte olumsuz gelişme yaşanmadığını belirtti.

Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı'nda iki binanın yıkıldığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını söyleyen Elban, gerekli kontrollerin yapılmaya devam ettiğini kaydetti.

Bu arada, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesindeki bazı hasta ve refakatçilerinin, depremin ardından sedyelerle hastane bahçesine çıktıkları görüldü.

Hatay’da art arda iki korkutan deprem (Son depremler)

HATAY VALİSİ: BAZI İHBARLAR ALDIK

Ağır hasarlı binaların yıkıldığı yönünde ihbarlar alınırken, devriye görevinde bulunan ekipler, vatandaşları binaların çevresinden uzaklaşmaları konusunda sürekli uyarılarda bulundu. Bazı bölgelerden ambulans sesleri duyulurken, vatandaşların tedirgin olduğu gözlendi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor” dedi.

 

HATAY’DA VALİLİK BİNASI KULLANILAMAZ HALE GELDİ

6 Şubat tarihli depremde hasar gören tarihi Hatay Valiliği binası, 20.04’te merkez üssü Hatay’ın Defne ilçesinde meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde ağır hasar aldı. Büyük bir kısmı yıkılan bina kullanılamaz hale geldi. Polis bina çevresinde güvenlik önlemi aldı. Yaşanabilecek olası bir yıkıma karşı binaya kimse yaklaştırılmıyor.

Hatay’da art arda iki korkutan deprem (Son depremler)

ANTAKYA’DA HASTANE BOŞALTILDI

Deprem sırasında Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde büyük panik yaşandı. Durumu iyi olan hastalar, personelin yönlendirmesiyle hastane bahçesine çıkartılırken, yoğun ve yataklı hastalar ise refakatçileri ve hastane çalışanlarının yardımıyla binadan çıkartıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastalar daha sonra ambulanslarla sahra hastanelerine taşındı.

 

DEPREMZEDELER ÇADIRLARDAN DIŞARIYA KAÇTI

Depremin vurduğu illerde 15 gündür beşik gibi sallanan bölgede vatandaşların, çadır kentlerde sarsıntı ile birlikte dışarıya kaçıştıkları görüldü. Bazı çadırlarda ise deprem sırasında sobaların yıkıldığı belirtildi.

KARAMAN’DA DEPREMZEDELER SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin, ardından yaklaşık 10 bin depremzede Karaman’daki KYK yurtlarına yerleştirildi. Bu akşam ise Hatay’da art arda meydana gelen depremler kentte şiddetli hissedilirken, yurtta kalan depremzedeler panikle sokağa çıktı.

Panik nedeniyle ihbarlar üzerine yurtların bulunduğu adreslere çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Sinir krizi geçirenlere ambulanslarla müdahale edildi. Bazı depremzedelerin ise kaldırım kenarlarına oturup, ağladığı görüldü.

Hatay’da art arda iki korkutan deprem (Son depremler)

SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddetini anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi ÜniversitesiKandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER