VERGİLİ ” TÜRKİYE’DE EMEKLİLERİN DURUMU İÇ ACICI DEĞİL”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, bugün düzenlediği basın toplantısı ile  şehirde yaşayan 65 yaş üstü tüm vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlandığını, devam edeceğini ve farklı söylemler ile bu insanların yanıltılmaya çalışıldığını belirterek, “Emeklilerimizin maaşlarında iyileştirmeleri tamamlanana kadar tüm emeklilere su ücreti bedava olacak ve toplu taşıma da bedava olacak.” dedi Başkan Rafet Vergili , Türkiye’deki […]

VERGİLİ ” TÜRKİYE’DE EMEKLİLERİN DURUMU İÇ ACICI DEĞİL”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, bugün düzenlediği basın toplantısında, şehirde yaşayan 65 yaş üstü tüm vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlandığını ve bu uygulamanın devam edeceğini belirterek, ayrıca emeklilere su ücreti ve toplu taşıma hizmetinin bedava olacağını açıkladı.

Başkan Vergili, Türkiye'deki emeklilerin zorlu ekonomik koşullarına vurgu yaparak, seçim sürecinde ortaya atılan söylemlerin insanları yanıltmaya yönelik olduğunu ifade etti. 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz toplu taşıma hakkının seçim sonrasında kaldırılacağına dair söylentilere karşı çıkarak, bu uygulamanın öncelikli olarak yaşlı vatandaşların şehir içi seyahatini kolaylaştırmak amacıyla başlatıldığını vurguladı.

Vergili, emeklilerin maaşlarında iyileştirmeler yapılmadan, Karabük Belediyesi olarak su ücreti ve toplu taşıma hizmetini bedava yapma kararı aldıklarını belirtti. Ayrıca, ilerleyen günlerde hükümetin emeklilere yönelik alacağı kararlar doğrultusunda belediyenin bu destekleri gözden geçirebileceğini ifade etti.

İŞTE VERGİLİNİN KONUŞMASININ TAM METNİ

Başkan Rafet Vergili'nin açıklamalarının tam metni şu şekildedir:

"Biliyorsunuz artık yerel yönetim seçimleri başladı. Seçim süreci içerisinde farklı sözler çıkartılıyor. Otobüslerde 65 yaş üstü için bedava olan taşımacılık seçimlerden sonra kaldırılacakmış. Mahalle gezilerimizde sık sık bu sorularla karşılaşmaya başladık. Biz bugüne kadar vermiş olduğumuz hiçbir sözü istismar etmedik. Zaten öncelikli olarak bu otobüslerin alınma sebebi 65 yaş üstü vatandaşlarımızın seyahat ettirilebilmesiydi.

Türkiye’de ki emeklilerin şuanda ki durumları iyi değil. Tahmin ediyorum ki ilerleyen günlerde emeklilerin durumu ile ilgili hükümet farklı kararlar alıp, iyileştirmeler yapacaktır. Karabük Belediyesi olarak bizde hesaplarımızı inceledikten sonra bu iyileştirmeler yapılana kadar su ve toplu taşıma ücretleri bedava olacaktır.

Hangisi olursa olsun rakiplerin hepsi büyük. Seçim çalışmaları içerisinde herkes Karabük’le ilgili düşüncelerini, fikirlerini söyleyecek. Karabüklüler verilen sözleri yerine getirebilecek olan adayı tercih edecektir.

Belediye Başkanlığım boyunca demedim. Hükümet tarafından emeklilere iyileştirme yapılıncaya kadar dedim. Hükümet emekliler ilgili yarın 10.000 TL iyileştirme, ek ödeme verirse ya da asgari ücret seviyesine çıkartırsa o zaman bedava verilebilir mi? O zaman bir adaletsizlik olmaz mı? 7.000 ile 10.000 TL bir maaş alan emeklinin durumu çok sıkıntılı. Bizde Karabük Belediyesi olarak emeklilerimize bir katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu durumda böyle devam ettiği sürece bizde Karabük Belediyesi olarak devam ederiz. Emeklilerimiz ezilmeye devam ettiği sürece biz belki de daha da farklı iyileştirmeler yapmaya çalışırız. Emeklilerimizin durumu düzeldiği zaman onu da tekrar değerlendiririz.

Ben hükümet mensubu değilim. Emeklilere bir iyileştirme yapılması lazım. Çünkü bugün 10.000 TL maaşla kimse geçinemez. Bunu hükümette görüp mutlaka emeklilerimize bir iyileştirme yapacaktır.

Karabük Belediyesi Personel A.Ş.’de çalışanların %90’ı 5-10-15-20 yıllık çalışan arkadaşlarımız. Karabük Belediyesi Ulaşım A.Ş.’de ise çalışan arkadaşlarımız 4-5 aylık hatta daha deneme sürecinde olan arkadaşlarımız. Karabük Belediyesi Ulaşım A.Ş.’de ki arkadaşlarımızda ileride, sendika kapsamında tabikide değerlendireceğiz. Çalışanlarımızın sendikalı olması bizi rahatsız değil, memnun eder. Zamanı geldiğinde Karabük Belediyesi Ulaşım A.Ş.’de çalışan arkadaşlarımızda sendikalı olacak, hakları da konuşulacaktır. Karabük Belediyesi Ulaşım A.Ş.’nin personeli şuanda çok iyi bir hizmet veriyor. Bazı eğitim eksikliklerimiz var bunları da tamamlayıp, en seviyeli taşımacılığı Karabük’e kazandıracağız.

Ekmek konusunda üretimde artışı fazla düşünmüyoruz. Çünkü diğer fırıncı esnaflarının da ayakta durması lazım. Şuanda 35.000 civarında ekmeği dar gelirli vatandaşlarımıza sunuyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER