Hizmet alınmayan cihazların pasife alınma süresi 1 yıla düşürülecek

Resmi Gazete'de yayımlanan kanuna göre hizmet almayan cihazların elektronik kimlik bilgilerinin pasife alınma süresi 1 Ocak 2024'ten itibaren 7 yıldan 1 yıla düşürülecek.

Hizmet alınmayan cihazların pasife alınma süresi 1 yıla düşürülecek

Hizmet alınmayan cihazların elektronik kimlik bilgilerinin pasife alınmasına yönelik IMEI düzenlemesini de içeren yasa 10 Aralık tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tütün, tütün mamulleri ve alkol piyasasının düzenlenmesine dair kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanuna göre, elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almayan cihazların elektronik kimlik bilgilerinin pasife alınma süresi 1 Ocak 2024’ten itibaren 7 yıldan 1 yıla düşürülecek.

Bu suretle elektronik kimlik bilgileri kayıtlı olmaktan çıkarılan cihazlar son kullanıcılarına ait bir hat ile kullanıldığında, bu cihazların elektronik kimlik bilgileri başka bir işleme gerek kalmaksızın tekrar kayıtlı hâle getirilecek.

TÜTÜN TİCARETİNE 5 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Yasayla kaçakçılıkla mücadele kanunda yapılan düzenlemeye göre, Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Makaron ve sigara üretim tesislerinde zorunlu özel etiket ve işaretlerle ürünlerini etiketlemeden veya işaretlemeden makine çalışma testleri, ürün denemeleri veya deneme üretimi yapanlara ve süresi içinde imha etmeyenlere 10 bin TL’den az olmamak üzere üretilen her bir adet başına 1 TL idari para cezası verilmesi öngörülüyor.

ÜRETİM KAPASİTESİ VE TEMİNAT YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Yasaya göre, makaron, yaprak sigara kağıdı ve sigara filtresi üretmek isteyenler için yıllık 2 milyar adet üretim kapasitesine sahip tesis kurma zorunluluğu getirildi. Tütün, tütün mamulleri ve alkollü içecekler piyasasında üreticilerden 50 milyon liraya kadar teminat alınacak. (REUTERS)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER