Evler bu yardımla şenlenecek: Çocuğu olan anne babalara 5.500 TL devlet yardımı!

Yeni yılda sosyal yardım desteklerini artıran hükümetten peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçinemeyen ailelere yönelik çalışmalar sürerken Aile Bakanlığı, son dakika olarak duyurdu. Çocuğu olan anne babalara 5.500 TL verilecek. Bu şartları sağlayan herkes bu imkanlardan yararlanabiliyor. İşte sosyal yardım desteğinin başvuru şartları ve detayları...

Evler bu yardımla şenlenecek: Çocuğu olan anne babalara 5.500 TL devlet yardımı!

Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte vatandaşların alım gücü düşmüştü. Bu yönde yeni adımlar atan devlet peş peşe sosyal yardım desteklerini duyurmaya devam ediyor. Aile Bakanlığı'ndan son dakika duyurusu geldi. Çocuğu olan aileler dikkat! Başvuru yapan herkese 5 bin 500 lira verilecek. Bu şartları sağlıyorsanız sizde bu sosyal yardım desteğinden yararlanabilirsiniz. İşte detaylar...

ÇOCUĞU OLAN AİLELER DİKKAT!

Çocuklu aileler dikkat! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından son dakika olarak yapılan duyuruda, ihtiyaç sahibi olan ailelere 5.500 TL çocuk yardımı yapılacağı belirtildi. Bu yardımlardan kimler yararlanabiliyor? Bu yardımları kimler alıyor? Başvurular nereden olacak?

sddsdsds-8.jpg

BAŞVURAN HERKESE 5.500 TL VERECEKLER

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz eğitimi de etkilemiş durumda. Aileler geçim sıkıntısı geçerken okula giden çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiler. Bu konuda yeni adımlar atan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni sosyal yardım desteğini duyurdu. Çocuğu olan ailelere 5.500 TL verecekler. Ayrıca bu destek için başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceği aktarıldı.

hjhjjhjh.jpg

Okula giden çocuğu olan aileler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile sosyal yardım verileceği belirtilerek çocuk yardımı ödemesinin ayrıntıları da tek tek netleştiği ifade edildi. İlkokul ortaokul lise ve üniversite öğrencisi çocuğu olan aileler başvuru yapmaları durumunda devlet yardımı yapılacağı aktarılarak yardım miktarının 3.300 lira ile 5.500 lira arasında değiştiği bildirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden karşılanacağı ve dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan aileler başvurularını yaparak bu yardım imkânından yararlanacağı aktarıldı.

ÖDEMELER MART AYINDA GERÇEKLEŞECEK

Okula giden çocuğu olan aileler için verilecek olan devlet yardımı resmi gazetede de yayımlandı. Yardımın yürürlüğe girmesi ile birlikte aileler başvurulara başladı. Başvuru işlemlerinizi dilerseniz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığı ile de yapabilirsiniz. Başvurular hemen işleme alınıyor ve 10 gün içinde sonuç veriyor. Bu durumda yardım ödemesini Mart ayında almak mümkün.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER