Son Dakika... Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem!

Son dakika gelişmesi... Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'tan yapılan açıklamada, söz konusu depremde 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 69 kişinin ise yaralandığı ve 29 binanın ise yıkıldığı söylenildi.

Son Dakika... Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 12.04'te merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.6 şiddetinde bir deprem meydana geldi. 

Depremin derinliği ise 6.96 kilometre olarak açıklandı.

"YIKILAN BİNALAR OLDUĞU TESPİT EDİLDİ"

AFAD'dan yıkılan binalara ilişkin yapılan açıklamada, "Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deorem sonrasında, saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır. Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi; riskli binaların etrafında bulunulmaması önem arz etmektedir" denildi.

 

Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki #deprem sonrasında, saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır.

— AFAD (@AFADBaskanlik) February 27, 2023

"PANİK HAVASI OLUŞTU"

Adıyaman'da bulunan Halk TV muhabiri Ferit Demir, Malatya'da yaşanan depreme ilişkin bölgeden son gelişmeleri paylaştı. Demir, "Sarsıntı ciddi şekilde hissedildi, inanılmaz bir panik havası oluştu. Elazığ, Malatya, Bingöl ve diğer birçok kentte sarsıntı hissedildi" dedi.

#DEPREM
*
Büyüklük:5.6 (Ml)
Yer:Yeşilyurt (Malatya)
Tarih:2023-02-27
Saat:12:04:49 TSİ
Enlem:38.308 N
Boylam:38.258 E
Derinlik:6.96 km
Detay:https://t.co/zH0tV3fmuL@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi

— AFAD Deprem (@DepremDairesi) February 27, 2023

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bugün saat 12:04'te meydana gelen deprem sonrası Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Habertürk yayınında açıklamalarda bulundu.

Çınar, "Bazı binaların yıkıldığına dair haberler geliyor. Ekipleri yönlendirip can kaybı ya da enkazda kalan birileri var mı diye acil bir şekilde intikal ediyorum. İnşallah can kaybı yoktur. Merkeze yakın olmuş olmasının getirdiği bir etkiydi" ifadelerini kullandı.

Son olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya'daki depremde ilk belirlemelere göre 22 binanın yıkıldığını, 20 kişinin ise hastaneye kaldırıldığını, can kaybı olmadığını bildirdi.

BİR KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Depreme ilişkin son gelişmeleri aktaran AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Şu ana kadar 5 ile 6 büyüklüğündeki 45 artçı sarsıntı var. Bugün meydana gelen depremi yine bu büyük depremlerin meydana geldiği sistem içerisinde oldu. Şu ana kadar 10 bin 282 artçı meydana geldi. Yaklaşıl 6 ayda kaydettiğimiz depremleri 3 haftada kaydettik. 3-4 arası Depremlerin sayısı 1963 4-5 aradı 671 ve 5-6 arası ise toplam 45. 5 ve üzeri artçı sarsıntılar olacaktır. Artçılar sonrası kırsal alanlarda kaya düşmesi tehlikesi olabiliyor" dedi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer ise merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğündeki depremde 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin yaralandığını açıkladı.

ÇÖKEN BİNANIN ENKAZINDA KALAN 3 KİŞİ KURTARILDI 

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi 27'nci Sokak'taki apartman yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki ilk depremde yan yatan bina, bu depremle çöktü. Kahramanmaraş depreminin ardından apartmandan ayrılan 70 yaşlarındaki Ali Şahingil, bugün eşyalarını almak için binaya girdi. Depreme yakalanan Şahingil, enkaz altında kaldı. Arama- kurtarma ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu Şahingil'e ulaşarak enkazdan sağ çıkardı. Ali Şahingil, sağlık görevlilerince ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Yeşilyurt Şeyhbayram Mahallesi'nde 4. katta bulunan hasarlı evlerinden eşyalarını almak için binaya giren ve deprem anında enkaz altında kalan baba ve kız da ekipler tarafından kurtarıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER