ODMD Başkanı Ali Haydar Bozkurt kimdir?

Türk otomotiv sektörünün en büyük derneklerinden biri olan Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) sektörde yaşanan sorunların çözümü için büyük çaba sarf ediyor. ODMD'de geçtiğimiz aylarda yapılan 36. Olağan Genel Kurul Toplantısında Ali Bilaloğlu ODD başkanlığını Ali Haydar Bozkurt'a devretti. Peki Ali Haydar Bozkurt kimdir ve ne iş yapıyor?

ODMD Başkanı Ali Haydar Bozkurt kimdir?

Otomotiv sektörünün önde gelen derneklerinden biri olan Otomotiv Distribütörleri Derneği geçtiğimiz günlerde adını değiştirmiş ve Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği olmuştu. Gelişen teknoloji ile birlikte mobilite de derneğin logosunda yerini aldı. Türkiye'nin otomotiv alanında önde gelen derneklerinden olan ODMD'nin yeni başkanı ise Ali Haydar Bozkurt oldu. Görevi Ali Bilaloğlu'ndna devralan Ali Haydar Bozkurt'un kim olduğu da merak ediliyor. İşte ODMD Başkanı Ali Haydar Bozkurt'un hayatı ve biyografisi...

Ali Haydar Bozkurt kimdir?

Malatya'da doğan Ali Haydar Bozkurt Adana'da büyümüştür. İlk, orta ve lise eğitiminin ardından üniversite eğitimini de Adana'da tamamlayan Ali Haydar Bozkurt mezuniyetin ardından İstanbul'da çalışma hayatına atılmıştır.

Çukurova Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nü bitiren Ali Haydar Bozkurt çeşitli alanlarda görev yapmıştır. Ardından otomotiv sektöründe görev alan Ali Haydar Bozkurt adını duyurmuştur.

Toyota Türkiye ve ALJ Holding A.Ş.'nin İcra Kurulu Başkanı olan Ali Haydar Bozkurt Çukurova Üniversitesi'nden İşletme Lisans derecesine sahiptir ve Türkçe ve İngilizce konuşmaktadır.

Bozkurt Türkiye'deki Abdul Latif Jameel operasyonlarının tümünün yanı sıra hem Toyota Lexus distribütörlüğü, çok markalı ikinci el araçlarişletmesini ve ödüllü bir tüketici finans işini yönetiyor..

Merkezi MENAT bölgesinde bulunan Abdul Latif Jameel, Avrupa, Afrika, Asya ve Pasifik, Kuzey ve Güney Amerika'yı kapsayan altı kıtada 30'u aşkın ülkede varlık göstermektedir. Şirket, 40'ı aşkın milletten yaklaşık 11.000 kişiyi istihdam etmektedir.

Abdul Latif Jameel'in ana faaliyet alanlarına ulaşım, mühendislik ve imalat, finansal hizmetler, arazi ve gayrimenkul, enerji ve çevre hizmetleri, tüketim ürünleri, reklam, medya ve sağlık hizmetleri dahildir.

2013 yılında oyuncu aktrist Melike Güner ile dünya evine girdi.

Melike Güner kimdir?

Melike Güner 2 Haziran 1979 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Türk dizi ve film oyuncusu olan Melike Güner pek çok tiyatro oyununda da rol almıştır.

Melike Güner 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olmutur. İlk olarak İncir Reçeli adlı filmde uzun metrajlı başrol oyuncusu olmuştur. 2011 yılında yayınlanan filim oldukça ses getirmişti.

Aynı zamanda Ekmek Teknesi ve Doktorlar dizisinde oynamıştır.

Ayrıca yardımcı yönetmenlik de yapmıştır. 2012 yılında Merhaba Hayat adlı dizinin kadrosuna Doktorlar'da oynadığı Zenan karakteri ile katılmıştır.

Diziler

2000 - Hayat Bağları (Gül)
2000 - Dadı (Vildan)
2001 - Vay Anam Vay (Melike)
2002 - Mahallenin Muhtarları (Çağla)
2002- Gülbeyaz (Ayşegül)
2002 - Ekmek Teknesi (Sonay)
2005 - Ödünç Hayat (Mine)
2005 - Tombala (Meryem)
2006 - Kızlar Yurdu (Zeynep)
2006 - Doktorlar (Zenan Birtan)
2010 - Kılıç Günü (Şeyma)
2011 - İffet (Betül)
2012 - Merhaba Hayat (Zenan Parlar)
2013-2014 - Böyle Bitmesin (Gülizar)
2021 - Yalancılar ve Mumları (Şerife)

2000 - Haydarpaşa'da Bir Varmış Bir Yokmuş (Konuk)
2005 - Tarlada Açan Çiçekler (Hanım)
2005 - Organize İşler (Yosun)
2005 - Yedi Günah, Yedi Tepe, Bir Metropol (Melike)
2011 - İncir Reçeli (Duygu)
2011 - Labirent (Bahar)

Abdul Latif Jameel hakkında

Abdul Latif Jameel Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye (MENAT bölgesi) içinde derin köklere sahip, çok çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren bir şirkettir. Sahip olduğumuz güçlü ağlar ve uzun bir geçmişe dayanan ilişkilerimiz bizi güçlü bir ortak haline getirerek bölgede iş yapmak isteyen şirketler için kapıların açılmasını sağlamaktadır.

Bundan 70 sene önce Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki küçük bir ticaret şirketi olarak başlayan ALJ daha sonra Toyota distribütörü olarak yaptığı başlangıçla kapsamlı bir operasyon altyapısı ile Suudi Arabistan'ın en büyük taşıt dağıtım ağını haline geldi.

Şirket dünyanın lider markalarından bazılarını temsil etmekte ve bu markaların güvenini kazanarak uzun süreli ve karşılıklı faydaya dayanan ilişkiler kurmaktadır. Ortaklarımızın ihtiyaçlarını öngörme ve yerine getirme konusundaki kararlılığımız, başarımızı sağlayan temel unsur olmuştur.

.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER