İl içi atamalarda ilişik kesme süresi, göreve başlama ve yolluk hesaplama işlemi

2017 yılı il içi atama sonuçları 6 Haziran gününden itibaren İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından açıklanmaya devam ediyor. il içi ataması çıkan öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri, il içi atamaya yolluk verilip verilmeyeceği, il içi ayrılma ve başlama sürelerini açıklayalım.

İl içi atamalarda ilişik kesme süresi, göreve başlama ve yolluk hesaplama işlemi

2017 yılı il içi atama sonuçları 6 Haziran gününden itibaren İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından açıklanmaya devam ediyor. il içi ataması çıkan öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri, il içi atamaya yolluk verilip verilmeyeceği, il içi ayrılma ve başlama sürelerini açıklayalım.

İl içi atama ilişik kesme süresi, göreve başlama ve yolluk hesaplama işlemi

İl içi atama sonucu ataması çıkan öğretmen arkadaşlar 12 Haziran 2017 Pazartesi gününden itibaren ayrılış başlangıç yapacaklar. İl içi atama kararnameleri de pazartesi günü okullara ulaşacaktır. Bu yüzden pazartesi günü ilişik kesmek isteyenler ilişik kesebilecekler. Burada ortaya çıkan hususlardan olan, il içi atama yolluk ödemesi, il içi yer değiştirme ilişik kesme süresi, göreve başlama, görevden ayrılma ve mehil süresi konularına bakalım.

 

İL İÇİ YOLLUK HESAPLAMA


İl içi ataması çıkan öğretmenin yolluk alabilmesi için resmi ikametgahının değişmesi lazım. Ankara Kazan'da görev yapan bir öğretmen Ankara Çankaya ilçesine il içi atama ile yer değiştiriyorsa ve ikametgahı da Kazan'da ise il içi yolluk alır. Ancak öğretmen Çankaya'da ikametgah ediyor ve günlük Kazan'a gidiş geliş yapıyorsa yolluk alamaz.

sitesi olarak bu konuda tarafımıza sayısız ileti geliyor. Tanıdığım öğretmen aldı ben neden almıyorum ... Bu tarz örnekler ile uğraşamıyoruz maalesef. İl içi isteğe bağlı yer değiştirmelerde öğretmenin okulu ile birlikte resmi olarak ikametgahının da değişmesi gerekmektedir. İl içi atamadan sonra ikametgahta yapılacak oynamalar yani normalde ikamet etmediği halde yolluk almak için ikametgah taşımak suçtur, tespit edilmesi halinde yaptırımı ağır olur.
Bu verdiğimiz örneklerin dışında yine il içi yolluk hesaplama konusunda birkaç örnek daha verelim. Çankırı Kurşunlu'da köyde görev yapan ve köyde lojmanda/evde ikamet eden bir öğretmen, Kurşunlu ilçe merkezine il içi atama ile yer değiştirirse ve ikametgahını da Kurşunlu'ya aldıracaksa il içi yolluk ödemesi alır.
İstanbul'da okulu ile ikametgahı ayrı ilçelerde olan ve ikamet ettiği ilçeye il içi yer değiştirme sonucu ataması olan öğretmen il içi atama yolluğundan faydalanamaz. Buradaki verdiğimiz örneklere dikkat edersek ikametgah ile ilişkilendiriyoruz. Çünkü il içi atama yolluk hesaplamalarında ikametgah hesabı yapılır.
Belirttiğimiz hususlardan sonra ikametgahı değişen öğretmenin il içi atama yolluk hesaplaması yapılırken ikametgahının olduğu yani görev yaptığı ilçenin şoförler odasına giderek yeni okulunun mesafe km hesabını ve eski okulundan yeni okuluna kadar olan ulaşım ücreti/bilet parası hesabını yaptıracak. Buradan alınan belge ile kurumuna gidecek ve okul büyükse kendisi, okul küçükse ilçe milli eğitim müdürlüğü aracılığı ile yolluk hesabı yaptırılacak. Personel nakil bildiriminde yolluk alıp almadığı ibaresine dikkat edilecek. Yolluk eski okul/ilçe MEM tarafından yatırılacaksa (genelde eskisi yatırır) personel nakil bildirimde il içi yolluk ödemesi almıştır yazacak. İl içi isteğe bağlı yer değiştirmede yolluk yeni okuldan yatırılacaksa personel nakil bildirimde il içi atama yolluk ücreti almamıştır yazacak.

 

İL İÇİ ATAMA İLİŞİK KESME SÜRESİ


mevzuatına




Aynı yerdeki görevlere atananlarİzleyen iş günü içinde
Görüldüğü üzere aynı ilçe içerisinde il içi atama yer değiştirenler ayrılış yaptıkları gün yeni okullarında göreve başlayacaklar. İl içi atamalarda ilişik kesme süresinde aynı ilçede mehil süresi bulunmamaktadır. Pazartesi günü il içi yer değiştirme kararnamelerinin gelmesi ile eski okulunda ayrılış yapan öğretmen aynı ilçede atamasının çıktığı yeni okula yine aynı gün göreve başlayacaktır. 15 gün mehil süresi bulunmamaktadır.

Atamalarda görev yerine hareket ve işe başlama süresi:





İl içi atamalarda 15 günlük süre ayrı ilçelere atananlar için geçerli mi değil mi halen tartışılmaktadır. Bazı İl Milli Eğitim Müdürlükleri ilçeler arası atamada göreve başlama süresinin 15 gün olduğunu belirtirken bazı illerde aynı gün başlama zorunluluğu sunan da bulunmaktadır.

İl içi atama mehil süresi içerisinde aynı yerdeki görevlerine atananlar, başka yerdeki görevlere atananlar ibaresi neyi kastetmektedir? Burada ortaya çıkan fikir ayrılıklarını 6245 sayılı Harcırah Kanunu içerisinde yer alan hükümler ortadan kaldırmaktadır. 6245 sayılı Harcırah Kanununun 3.maddesinde tanımlanan hükümlere bakacağız. 3. maddenin g ve h fıkralarına bakarsak;



Memuriyet mahalli:

Başka yer:
g fıkrasında yer alan memuriyet mahalli tanımı aynı yer tanımını kastetmektedir. Memuriyet mahalli açıklamasında belirtilen yerlerde yer değişikliğiniz söz konusu ise mehil müddeti yoktur ve belirtilen durum geçerliyse il içi atamadan yer değiştiren öğretmen ertesi gün yeni okulunda göreve başlamak zorundadır. Belirtilen durumlar dışında kalan il içi atamalarda 15 gün mehil müddeti uygulanır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER