Makinist nedir, ne iş yapar? Makinist olma şartları ve görevleri

Makinist nedir, nasıl olunur? sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor. Makinist olmak için gerekli şartlar neler? İşte detaylar...

Makinist nedir, ne iş yapar? Makinist olma şartları ve görevleri

Ulaşım sektörüne merakı olan, Makinist olma hayali kuran vatandaşlar için bugün ki haberimizde makinst mesleğine dair tüm detayları haberimizde derledik!

MAKİNİST NEDİR, NE DEMEKTİR, KİMDİR?

Makinist treni süren kişidir. Trenle alakalı mekanik sorunların oluşması durumunda veya kontrolünde de bulunur. Trenlerin yanı sıra lokomotif araçları da kullanabilirler.

MAKİNİST NE İŞ YAPAR, GÖREVLERİ NELERDİR?

Makinist yapılan seyahat boyunca aracın kontrolünü sağlama, yolcu ve yük alma gibi işlerle sorumludur.

Seyahat sırasında oluşan sorunları kayıt altına alır.

Trenin sıcaklığını kontrol eder

Trenin güvenliğinden sorumludur

Makinistin yanında yardımcı makinist bulunur. Makinist ise yardımcısını yönlendirmek zorundadır.

Kısacası makinist trenle alakalı her konuda sorumludur. Zor bir meslek gibi görünse de bu mesleğe ilgi duyan pek çok vatandaşlarımız var. Peki makinist olmak için hangi şartları sağlamak gerekir?

MAKİNİST NASIL OLUNUR?

Makinist olmak için ilgili bölümlerden mezun olmanız gerekir. Bunlar; Elektronik Teknolojisi, Makine, Raylı Sistemler Makinistlik, Raylı Sistemler Elektrik Elektronik Teknolojisi, Raylı Sistemler Makine Teknolojisi, Otomotiv Teknolojisi. Bu bölümleri başarılı bir şekilde okuyup mezun olduktan sonra //www.tcddtasimacilik.gov.tr/duyuru adresinden başvuru yapabilirsiniz. Tek şart tabi ki eğitim değil. Makinist olmanın bir kaç şartı daha var.

MAKİNİST OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

35 yaşını doldurmamış olmak

Yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olmak

Görme ve duyu organlarımızda sağlık problemi olmaması gerekmektedir.

MAKİNİSTLERİN ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR?

Makinistler ulaşım sektöründe yer alırlar. Demir yollarında çalışan makinistler düzenli saatlerde seyehat ederler. Çalışma saatleri değişiklik gösterebilir. Gündüz gece çalışabilirler. Haftalık 40 saat çalışırlar. Yıllık izinleri ise 30 gündür.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2022, 20:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER