Altını olanlar dikkat! İslam Memiş bombayı patlattı, müjdeli haber geldi: Bu yapan paraya para demeyecek

Yeni yılla beraber piyasalarda kırmızı alarm başladı. Altın fiyatları ve dolar kurunda başlayan hareketlilik vatandaşların gündeminde. Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası piyasaların nasıl tepki vereceği merak konusu oldu. Altın fiyatlarında hareketli dakikalar yaşanırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yeni uyarılar geldi. Altın almayanlar fırsat ayağınıza geldi. Bunu yapan paraya para demeyecek. İşte İslam Memiş'in piyasalarla ilgili son durum değerlendirilmesi...

Altını olanlar dikkat! İslam Memiş bombayı patlattı, müjdeli haber geldi: Bu yapan paraya para demeyecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş depreminin ardından piyasaları değerlendirdi. Yaşanan deprem milyonlarca vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olurken bunun piyasalara nasıl bir etki yaratacağı merak konusu oldu. Altın için yeni uyarılarda bulunan İslam Memiş, müjdeli haberi duyurdu. Bunu yapan paraya para demeyecek. Altında son fırsat! Peki altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? İşte detaylar...

ALTINI OLANLAR DİKKAT! İSLAM MEMİŞ BOMBAYI PATLATT

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Gram altın geçtiğimiz günlerde rekor üstüne kırarken yaşanan deprem sonrası fiyatlarda hareketlilik başladı. Yatırımcıları yeniden uyaran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 'bunu yapan para paraya demeyecek' dedi ve bombayı patlattı.

DOLARDA BU TARİHE DİKKAT! 19 LİRAYI AŞACAK

Dolar kurunda yaşanan hareketliliği değerlendiren İslam Memiş, doların 19 liraya kadar çıkacağını söyleyerek şunları söyledi:

“18,80-18,85 lira aralığı geçerliliğini koruyor. Bu bant aralıklarının yukarı veya aşağı yönlü kırılmasını beklemiyorum. Ekran ve serbest piyasalarda farklılığın yine devam edeceğini gözden kaçırmamak gerek. Serbest piyasalarda 19,14-19,18 lira aralığında kapanış yapan dolar/TL kuru, bu hafta dolar endeksinin yükselmesiyle yine 19 lira seviyesinin üzerinde kalmayı başarabilir.”

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, YÜKSELECEK Mİ?

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası vatandaşlar altın fiyatlarında yaşanan son durumu sorgulamaya başladı. İslam Memiş, piyasaları değerlendirdi. Altında düşüşlerin başlayacağını belirten Memiş, "Geçen hafta Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarından sonra bin 959 dolar seviyesine yükselen ons haftayı bin 865 dolar seviyesinden tamamladı. Teknik olarak bin 850 dolar, devamında bin 830 dolar öngörüm devam ediyor. Bu hafta altının ons fiyatında gerileme devam edebilir. Ancak geçen haftaki sert düşüşün tepki alımıyla pazartesi-salı günü bin 895 dolar denemesi yapabilir. Altının ons fiyatında takip edeceğim bant aralığı bin 830-bin 895 dolar aralığı." ifadelerini kullandı.

BUNU YAPAN KAZANACAK! GRAM ALTIN İÇİN...

Gram altın için alım fırsatını açıklayan İslam Memiş, bunu yapan yaşayacak diyerek şunları söyledi:

"Beklediğimiz düşüşler başladı. Altının ons fiyatında yaşanan düşüşler gram altında da düşüşlere neden oldu. Geçen hafta serbest piyasalarda bin 198 liraya yükselen gram altın, bin 162 liradan haftayı tamamlamıştı. Ekranlarda ise bin 135 lira seviyesinden. Yine ekran ile serbest piyasalar arasındaki 20-25 liralık makas aralığını unutmamak gerek. Altının ons fiyatında düşüşlerin devam edeceğini beklediğimden gram altında da düşüşler devam edebilir. Ekranlarda bin 110 liraya kadar geri çekilebilir, serbest piyasalarda bin 140 lira.

Yükselişlerde ise bin 170 lira seviyesi direnç seviyesi. Bu hafta bin 140-bin 170 lira aralığını takip edeceğim. Bu hafta alım için güzel bir hafta olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü bir sonraki hedef bin 200 lira. İki haftalık düşüş yerini hızlı yükselişlere bırakabilir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER