Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay depremdeki son durumu açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 10 ilde şiddetli şekilde hissedilen ve çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem bölgesinden son duruma ilişkin bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay depremdeki son durumu açıkladı

Türkiye güne kötü bir gelişmeyle uyandı... Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Sabah saat 04.17'de yaşanan deprem; Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı.

Fuat Oktay son durumu paylaştı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem bölgesinde son duruma ilişkin bilgiler verdi.Fuat Oktay can kaybının 1541'e yükseldiğini açıkladı. Oktay toplamda 9733 kişinin yaralandığını ve 3471 binanın da yıkıldığını ifade etti.

İl il bilançoyu paylaştı

Fuat Oktay'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:5 ve 6 arasında 15 deprem yaşadık. Çalışmalarımız çok sık aralıklarla paylaşıldı. Cumhurbaşkanımız AFAD'a gelip bizzat çalışmaları burada yürüttü. Maraş'ta 234 kaybımız var. 310 yıkılan binamız var. Hatay'da 520 kaybımız, 700 yaralımız var. Osmaniye'de 205 vatandaşımız hayatını kaybetti. Adıyaman'da 20 kaybımız var. Osmaniye'de 205 hayatını kaybeden vatandaşımız var. Diyarbakır'da 46 vefatımız var. Urfa'da 30 kaybımız 1071 yaralımız var. Antep'te 309 kaybımız var. Kilis'te 13 kaybımız var. Adana'da 58 kaybımız var. Malatya'da 106 kaybımız var. 1541 vatandaşımız hayatını kaybetti. 9733 kişi yaralandı, 3471 bina yıkıldı.

 

"Bu imtihanı hep birlikte aşacağız"

Şu an itibarıyla 6 ilimizde sadece 11 trafo merkezimize elektrik verilememekte. Diğerlerinin tamamına elektrik verilmeye başlandı ama kontrollü veriliyor.

Gerek çadırlar, battaniye, ısıtıcı, mutfak seti ve yatakla alakalı tüm diğer illerimizden buraya tamamını sevk ediyoruz, sevk etmiş durumdayız. Ulaşmayan varsa yolda olduğunu bilmelerini arzu ederim.

Göçük altında kalanlar AFAD’ın ihbar hatlarına bildirilsin. Evlerinden ayrılan vatandaşlarımız için her türlü imkan hazırlanmıştır. Bu imtihanı da hep beraber elbirliğiyle aşacağız.

"Deprem bölgesinde olanlar ücretsiz ekmek alabilecek"

Depremde hasar gören 10 ilde vatandaşlarımız fırınlardan ücretsiz olarak ekmek alabilir. Biz fırınlarımızla gerekli koordinasyonu yapıyoruz.

Okullarımız 13 şubata kadarıyla tatil edildi. Okullarımız, yurtlarımız barınma amaçlı kullanılacak. Üniversitelerin yurtları, spor salonları barınma için değerlendirilecek.

"Barajlarda risk bulunmuyor"

Bölgedeki tüm barajlar denetlendi, yapısal bir risk bulunmuyor.

Yüzyılda bir görülecek büyüklükte bir afet yaşıyoruz.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER