Aile durum bildirim formu nedir, nasıl alınır? Aile durum bildirim formunda dikkat edilmesi gereken noktalar

Aile durum bildirim formu hakkında araştırmalar devam ediyor. Aile durum bildirimi formu nedir? Aile bildirim formu nasıl alınır? soruları akıllarda yer ediniyor. İşte aile durum bildiri formu hakkında merak edilen tüm detaylar…

Aile durum bildirim formu nedir, nasıl alınır? Aile durum bildirim formunda dikkat edilmesi gereken noktalar

İşe ilk giriş esnasında asgari geçim indirimi başvurusu için ya da aile ve çocuk yardımından faydalanmak için birçok kişi aile bildirim formu doldurmaktadır. Aile durum bildirimi yapmak isteyen kişiler formu doldurarak ilgili yerleri teslim etmelidir. Aile durum bildirim formu ile evde çalışan eşinin olup olmadığı, kaç çocuğunun olduğu ve bireyin bilgileri öğrenilmektedir. İşte aile durum bildiri formu hakkında merak edilen tüm detaylar…

AİLE DURUM BİLDİRİMİ FORMU NASIL ALINIR?

Aile durum bildirim formu almak isteyen kişiler muhtarlık veya benzeri bir kurum ve kuruluştan bu belge ulaşabilmektedir. İnternet üzerinden ulaşılabilen bu belge çıktı alınarak doldurulabilir. Forum üzerinde yazan bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurarak ilgili kuruma bildirmeniz gerekir. Eksik bilgilerin olması aile geçim indirimi için kurumların bilgilendirilmesini zorlaştıracaktır. Aile bildirim formu da dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekildedir:

Bu belge çoğaltılarak kullanılabilmektedir.

İşe girişte kişilerden istenen bu belge asgari geçimden yararlanan eş veya çocuk durumunu ya da yapılan bir değişikliği bildirmek için istenir.
 

Nafaka verdiği  çocuk için asgari geçim indiriminden yararlanıp yararlanmayacak eş durumu mahkemeye bildirilir.

Sosyal Güvenlik açısından bağlı oldukların eşin bildirimine çocuklar dahil edilmektedir.

İndirimin uygulamasında “çocuk” tabiri, mükellefle birlikte oturan veya mükellef tarafından bakılan (nafaka verilenler, evlat edinilenler ile ana veya babasını kaybetmiş torunlardan mükellefle birlikte oturanlar dahil) 18 yaşını veya tahsilde olup 25 yaşını doldurmamış çocukları, “eş” tabiri ise, aralarında yasal evlilik bağı bulunan kişileri ifade eder.

Sadece ücret gelirine sahip olan eş, “çalışmayan ve herhangi bir geliri olmayan eş” kapsamında değerlendirilmemektedir. Bunun dışında çalışmayan ve geliri bulunmayan eşler değerlendirmede yer almaktadır. Emekli maaşı alanlar ya da çalışmayanlar geliri bulunmayanlar dahil edilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER