Leyla ile Mecnun 6. yeni sezon nerede yayınlanıyor? Leyla ile Mecnun yeni bölüm nasıl izlenir?

Leyla ile Mecnun yeni bölüm izlemek için Exxen platformuna üye olmak gerekiyor. Bir dönem televizyon ekranlarının fenomeni olan Leyla ile Mecnun dizisi, yeniden çekilen bölümleriyle Exxen'de yayınlanıyor. Leyla ile Mecnun'un 6. yeni sezonu (Exxen 3. sezonu) ise 9 Eylül 2022 tarihinde izleyicisiyle buluştu. İşte, Leyla ile Mecnun yeni sezon yeni bölüm konusu ve oyuncuları...

Leyla ile Mecnun 6. yeni sezon nerede yayınlanıyor? Leyla ile Mecnun yeni bölüm nasıl izlenir?

Leyla ile Mecnun yeni sezon bölümleri, dijital platform Exxen'in içerik kütüphanesine eklendi. 2013 yılında final yaptıktan 8 yıl sonra 2021 yılında yeniden çekilen Leyla ile Mecnun dizisinin her yıl 10'ar bölüm halinde Exxen'de yayınlanması planlanıyor. 2021 yılında 4. ve 5. sezonu yayınlanan kült dizinin 5. yeni sezonu 2022 yılında seyircisiyle buluştu.

 

LEYLA İLE MECNUN YENİ BÖLÜM NASIL İZLENİR?

Yıllar sonra yeniden çekilen Leyla ile Mecnun dizisi, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu dijital platform Exxen'de yayınlanıyor.

Leyla ile Mecnun'u izlemek için Exxen'e üye olmak gerekiyor. Platformun reklamlı seçeneği aylık ücreti 39.90 TL, reklamsız seçeneği ise aylık ücreti 54.90 TL olarak belirlendi. Herhangi bir taahhüdün bulunmadığı Exxen'nin yıllık üyelik paketleri daha uygun fiyattan satılıyor.

LEYLA İLE MECNUN EXXEN YENİ SEZON KAÇ BÖLÜM?

Daha önce Onur Ünlü'nün yapım şirketi Eflatun Film tarafından çekilen dizi, 2021 yılından itibaren Acun Medya tarafından hazırlanıyor. Aynı kadroyla yeniden çekilen Leyla ile Mecnun dizisinin 6. sezon (Exxen 3. sezon) bölümleri 9 Eylül 2022 günü yayınlandı.

10 bölüm olarak çekilen absürt komedi dizinin yeni bölümleri her hafta cuma günü Exxen'in içerik kütüphanesine ekleniyor. Leyla Mecnun'un 6. sezonu (Exxen 3. sezonu) 11 Kasım 2021 günü sona erecek.

LEYLA İLE MECNUN 6. SEZON (EXXEN 3. SEZON) YENİ BÖLÜM İZLE

 

LEYLA İLE MECNUN 7. SEZON OLACAK MI?

Yıllar sonra yeni bölümleriyle hayranlarını sevince boğan Leyla ile Mecnun'un yapımcısı Acun Ilıcalı, sosyal medya adresinden daha önce yaptığı açıklamada olağanüstü bir ilgi gördüklerini belirterek yeni sezonun çekilebileceğinin sinyallerini vermişti.

Dizide İsmail Abi'yi oynayan Serkan Keskin verdiği bir röportajda, her yıl 10'ar bölüm çekeceklerini dile getirmişti. Leyla ile Mecnun'un yeni sezonlarının her sonbaharda yayınlanması öngörülüyor.

LEYLA İLE MECNUN 2022 OYUNCULARI KİMLER?

Acun Medya'nın yapımcılığını üstlendiği, Burak Aksak'ın senaryosunu kaleme aldığı, Onur Ünlü'nün yönetmen koltuğuna oturduğu, Alper Atakan ve Mehmet Erdem'in müziklerini yaptığı Leyla ile Mecnun oyuncu kadrosunda; Ali Atay (Mecnun Çınar), Serkan Keskin (İsmail Abi), Osman Sonant (Hırsız Yavuz), Ahmet Mümtaz Taylan (İskender Çınar), Cengiz Bozkurt (Erdal Bakkal), Köksal Engür (Ak Sakallı Dede / Karabasan), Deniz Işın (Leyla), Sarp İkiler (Berk), Neslihan Aker (Nurten'in yeğeni Leyla), Sarp Aydınoğlu (Benjamin / Bünyamin), İştar Gökseven (Metin Yılmaz), Ege Tanman (Kaan), Engin Günay (Az Sakallı Dede / Çakma Sakallı Dede), Sebahat Adalar (Çiçekçi), Muhammet Mustafa Aşık (Melül), Onursal Yıldırım (Doktor), Güliz Gençoğlu (Sema), Kubilay Çamlıdağ (Kubilay), Bülent Baytar (Dostoyevski), Elifcan Ongurlar (Bahar), Kemal Başar (Hikmet Çevik), Emine Gülsüm Gözümer (Tonton Teyze), Asuman Dabak (Pakize) (Konuk Oyuncu), Sadi Celil Cengiz (Telat Abi) (Konuk Oyuncu) gibi isimler yer alıyor.

Leyla ile Mecnun'un 6. sezon bölümlerinde (3. sezona göre) yer almayan isimler ise şöyle: Melis Birkan (Leyla), Ömer Yedinci (Atilla Şendil), Açelya Devrim Yılhan (Eylül), Şafak Pekdemir (Nisan), Nalan Kuruçim (Nurten), Mehmet Cihan Ercan (Hidayet), Mehmet Usta (Kamil), İpek Türktan (Arzu), Ali Ercan Gönültaş (Orhan), Nur Özölke (Derya).

Öte yandan 6. sezonda 'yeni Leyla kim' sorusu da yanıt buldu. Ezgi Asaroğlu, Zeynep Çamcı, Müge Boz, Melis Birkan'dan sonra dizinin 5. Leyla'sı Deniz Işın oldu.

LEYLA İLE MECNUN NEREDE ÇEKİLİYOR?

Hayranlarının yeni bölümlerini izlemek için sabırsızlıkla beklediği Leyla ile Mecnun'un çekimleri, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan Sarıyer ilçesindeki Kireçburnu Mahallesi'nde yapılıyor. Dizinin neredeyse tamamının Sarıyer ilçesinin çeşitli semtlerinde çekildiğini söylemek mümkün.

İsmail Abi ile Mecnun el salladığı sahil, Kireçburnu'nda Haydar Aliyev Parkı'nın bitişiğindeki deniz kıyısında yer alıyor.

Erdal Bakkal ve Mecnun'un evi, Kireçburnu sahiline yaklaşık 500-600 metre yürüme mesafesi uzaklığında bulunuyor.

LEYLA İLE MECNUN KONUSU NE?

Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen iki bebek, yatak sayısının azlığından dolayı yan yana yatırılırlar. Ailelerinin 'doğar doğmaz birbirlerini buldular' sözü üzerine beşik kertmesi yapılan bebekler, isimlerini de efsanevi aşıklar Leyla ve Mecnun'dan alır.

Aradan 25 yıl geçer. Bir sabah ailesi Mecnun'a durumu anlatır ve Leyla'yı istemeye giderler. Mecnun başta bu durumdan rahatsızlık duysa da Leyla'yı görür görmez aşık olur. Onu etkilemek için ne yapacağını bilemeyen Mecnun, bir gece rüyasında ak sakallı dedeyi görür. Ak sakallı dedenin rüyalarından çıkıp Mecnun ile beraber yaşamaya başlamasıyla da işler karışır.

Mecnun, Leyla'yı bir trafik kazasında kaybeder. Bu durumu kabullenemeyen Mecnun 1 yıl kimseyle konuşmaz. Daha sonra Leyla'nın organlarının bağışlandığını öğrenir. Bunun peşine düşen Mecnun Leyla'nın kalbini alan Şirin ve ciğerini alan Sedef ile tanışır. Bir yanda kültürlü ve bilgili Şirin diğer yanda kuryelik yapan ve kendi gibi olan Sedef vardır. Mecnun ikisi arasında gidip gelir ancak ikisiyle de mutlu olamaz. Sedef ve Şirin mahalleyi terk eder. Leyla'sının peşinde çöllere düşen Mecnun daha sonra babasının eski bir arkadaşı olan Ömer'in kızı Leyla'ya aşık olur.

Leyla ile Mecnun 4. sezon konusu ise şöyle: Kendi çölünde kaybolan Mecnun 8 yılın ardından mahalleye döner. Fakat mahalle artık eskisi gibi değildir. Sadece mahalle değildir değişen, evinde bile tanıdık yüzler yoktur artık ve eğer bir şeyler yapmazsa ellerinden gidecektir evleri de. Bu kez, "Ben bu oyunu kurarım!" diye yolan çıkan Mecnun mahalleyi bir araya getirmek için elinden geleni yapar. Bilmediği bir şey vardır, bu mücadele onu Leyla ile ortak kaderinin ortasına bırakır.

 

LEYLA İLE MECNUN NE ZAMAN YAYINLANDI?

Televizyon ekranlarının fenomen dizisi Leyla ile Mecnun'un 1. bölümü, 9 Şubat 2011 Çarşamba günü TRT 1'de yayınlandı. 17 Haziran 2013 Pazartesi günü 103. bölümüyle son kez ekranlara geldi. Dizinin aynı yıl 4. sezonla devam edeceği açıklanmasına karşın TRT yönetimi ağustos ayından dizinin yayından kaldırıldığını duyurdu ve Eflatun Film ile yapılan anlaşmayı iptal etti. Böylece Leyla ile Mecnun dizisi final yapamadan sona erdi. TRT 1'de 27 Ocak 2014 Pazartesi günü 104. bölüm adıyla bir bölüm yayınlandı. Fakat bu bölüm dizinin devamı değil, 30. bölüm ile 31. bölüm arasında zaman atlaması yaşanan 1 yıl içerisinden bir kesit olarak çekildi ve ekranlara geldi.

1. sezon (20 bölüm) > 9 Şubat 2011 - 4 Temmuz 2011

2. sezon (41 bölüm) > 8 Ağustos 2011 - 4 Haziran 2012

3. sezon (42 bölüm) > 3 Eylül 2012 - 17 Haziran 2013

4. sezon (10 bölüm) > 3 Eylül 2021 - 5 Kasım 2021

5. sezon (10 bölüm) > 31 Aralık 2021 - 4 Mart 2022

6. sezon (10 bölüm) > 9 Eylül 2022 - 11 Kasım 2022

LEYLA İLE MECNUN NEDEN YAYINDAN KALDIRILDI?

17 Haziran 2013 Pazartesi günü yayınlanan 103. bölümün ardından dizi tatile girdi. 3. ve son sezon Leyla ile Mecnun'un en çok reyting alan sezonu olmasına karşın, TRT düşük reytingleri gerekçe göstererek 21 Ağustos 2013 tarihinde diziyi yayından kaldırdığını duyurdu.

28 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul'da başlayan ve yurt geneline yayılan Taksim Gezi Parkı eylemlerinde Onur Ünlü, Ali Atay ve Serkan Keskin'in görüntülenmesi ve sosyal medyada eylemlere destek vermesi nedeniyle TRT'nin Leyla ile Mecnun dizisini bitirdiği iddia edildi.

Leyla ile Mecnun'un yapımcısı Eflatun Film'in, dizinin çekirdek kadrosuyla çektiği Ben de Özledim adlı dizisi 25 Ekim 2013 - 29 Ocak 2014 tarihleri arasında 13 bölüm olarak Star TV'de yayınlandı.

LEYLA İLE MECNUN NASIL İZLENİR?

Geniş oyuncu kadrosuyla ve absürt komedi türüyle diziseverlerin beğeniyle takip ettiği Leyla ile Mecnun'un 4.-5.-6. sezon yeni bölümleri dijital platform Exxen'de yayınlanıyor.

Leyla ile Mecnun'un 1.-2.-3. sezon eski bölümlerini TRT İzle online platformundan izlemek mümkün.

LEYLA İLE MECNUN 6. SEZON AFİŞİ


Serkan Keskin, Ali Atay, Deniz Işın, Ahmet Mümtaz Taylan, Cengiz Bozkurt, Köksal Engür, Osman Sonant

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER