Windows 10 Güvenli Mod Nedir?

Windows 10 Güvenli Mod, Windows’u normal şekilde çalıştırmanızı engelleyen problemlerle karşılaştığınızda normal hale döndürmek için ideal bir başlatma seçeneği. Peki güvenli mod ne işe yarar ve nasıl açılır? İşte detaylar...

Windows 10 Güvenli Mod Nedir?

Windows 10 Güvenli Mod Nedir?

Windows 10 Güvenli Modda Ne Yapılır?

Kötü Amaçlı Yazılımları Tarama: Virüsten koruma yazılımı yüklüyorsanız bazı tehditleri ortadan kaldırabiliyorsunuz. Arka planda çalıştıkları zaman virüsten korumaya da müdahale eden bu virüsleri güvenli mod ile ortadan kaldırabiliyorsunuz.

Hatanın Yazılım Hatası Olduğunu Doğrulama: Eğer bilgisayarınız çalışmaz duruma geliyorsa bazı donanım bileşenlerinde hata olabiliyor. Bu noktada eğer güvenli modu doğru şekilde çalıştırabiliyorsanız bu seçenekleri çıkarabiliyorsunuz.

Yazılımı Kaldırma: Bir uygulama, bilgisayarın normal şekilde başlamasına engel oluyorsa ya da hatalara sebep veriyorsa o uygulamayı kaldırabiliyorsunuz.

Donanım Sürücülerini Güncelleme: Windows’u normal bir şekilde çalıştırmanıza engel olan şey bir sürücüyse, internet bağlantınızla güvenli modu başlatarak üretici sayfasından donanım sürücüleri güncellemelerini yükleyebiliyorsunuz.

Sistemi Önceki Noktaya Yükleme: Eğer bilgisayarınız normal bir şekilde çalışıyor ve son zamanlarda sorunlar olmaya başlıyorsa, yakın zamanda yaptığınız bazı değişiklikler cihazınızda hatalara neden olmuş demek olabiliyor. Bu sebepten, güvenli mod ile sisteminizi daha önceden kaydettiğiniz bir noktaya geri yükleyebiliyorsunuz.

Windows 10 Güvenli Mod Nasıl Başlatılır?

Android telefonda güvenli mod nedir? Nasıl açılır ya da kapatılır?

Güvenli Modu İstismar Eden Fidye Yazılımı AvosLocker Tehlike Saçıyor

Hubble Uzay Teleskobunda Sorun Çıktı, Teleskop Güvenli Moda Geçirildi!

Windows 8'de güvenli moda nasıl geçilir?

Windows 10 güvenli mod nedir? Windows 10 güvenli mod sadece bilgisayarınızın çalışması için gerekli olan bileşenleri başlatıyorBu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2022, 00:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER